Robuust Inspiratiedag: onverwachte verbindingen - donderdag 12 oktober 2017

Onverwachte verbindingen als inspiratiebron en aanjager van innovatie en samenwerking. Even uit de waan van de dag, ontdekken wat nodig is voor succesvolle netwerksamenwerking. Onze Inspiratiedag op 12 oktober staat in het teken van (onverwachte) nieuwe verbindingen, een prikkelend dialoog en een sterk verhaal van sprekers Drs. Michel van Schaik (Directeur Gezondheidszorg Rabobank) en Prof. Dr. Annemieke Roobeek (Directeur MeetingMoreMinds en Hoogleraar Strategy and Transformation Management, Nyenrode Business Universiteit).

Deze inspiratiedag is speciaal voor genodigden; bestuurders en managers die betrokken zijn bij gezondheidsprogramma's in Zuid-Nederland en daarbuiten. Het maximum aantal aanmeldingen is inmiddels bereikt. Behoort u tot de doelgroep en heeft u interesse, maar geen uitnodiging ontvangen? Neem dan gerust contact op met de programmamanager uit uw regio, dan bekijken we samen de mogelijkheden.


Michel-van-Schaik.jpgDrs. Michel van Schaik
Directeur Gezondheidszorg Rabobank

Hoe ziet ons werkveld er in de toekomst uit? Wat is er anders? Welke ontwikkelingen zien we? En wat vraagt dat aan leiderschap? Michel van Schaik is Directeur gezondheidszorg bij Rabobank NL en medeauteur van drie succesvolle boeken over innovaties in de zorg. Een prikkelende, enthousiaste spreker die ons een kijkje geeft in de toekomst van ons werkveld en inzoomt op de netwerksamenwerking die daarmee samenhangt.

 

Annemieke-Roobeek.jpgProf. Dr. Annemieke Roobeek
Directeur MeetingMoreMinds en Hoogleraar Strategy and Transformation Management, Nyenrode Business Universiteit

Prof. Roobeek is dé expert op het gebied van netwerkend werken. Zij heeft op veel gebieden netwerkconcepten ontwikkeld en toegepast in de praktijk. Ze kent de valkuilen en succesfactoren als geen ander. Vanuit haar ruime ervaring met het initiëren en organiseren van netwerken, zowel in de publieke als private sector, neemt ze ons mee in voorwaarden voor succesvolle samenwerking. Op weg naar slagvaardige samenwerkingsverbanden vanuit duurzame, productieve relaties.

Vragen die centraal staan:

  • Hoe kunt u succesvol zijn in een samenwerkingsverband gericht op populatiegezondheid?
  • Hoe realiseren we samen benodigde veranderingen?
  • Welke ontwikkelingen zien we?
  • Wat zijn succesfactoren en knelpunten?
  • Waar staan we nu en hoe zou de toekomst eruit kunnen zien?

Uitnodiging.jpg

Onverwachte Verbindingen door het jaar heen

Niet alleen tijdens het congres staan 'onverwachte verbindingen' centraal. Het hele jaar door gaan we op zoek naar nieuwe, relevante verbindingen die een verrijking zijn binnen onze huidige samenwerkingen. Hieronder enkele mooie voorbeelden. 

Riky-Vierkant.jpgZorg en ICT trekken samen op 
Wat hebben een zorgprofessional en een IT’er met elkaar gemeen? Weinig. Ze leven in een andere wereld en spreken nauwelijks elkaars taal. Een gemiste kans, want zorg en IT kunnen heel veel voor elkaar betekenen. Reden voor Riky de Veth en Frank Aarts om zich te verdiepen in elkaars werkveld. Riky vanuit de gezondheidszorg; Frank vanuit de IT. Via een briefwisseling gaan ze - al schrijvend - op ontdekkingsreis om te kijken waar ze samen kunnen optrekken en waar zorgvragen en IT-oplossingen elkaar kunnen vinden. Met de patiënt als grote winnaar.

De wijk als (t)huis: winnaar van WHO CARES
MariekeC-Vierkant.jpgHoe moet de wijk van de toekomst eruitzien? De gebouwen, de straten, de zorg en voorzieningen … alles wat gezamenlijk een antwoord kan bieden op de verzorgings- en vergrijzingsproblemen die op ons afkomen. Die vraag stond centraal tijdens Who Cares, een prijsvraag die werd uitgeschreven door de Rijksbouwmeester en haar finale kende op 26 oktober tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Tijdens deze finale werd de inzending van Robuuster Marieke Cloosterman en haar team uitgeroepen tot winnaar in de categorie Sittard-Geleen. Lees verder
Sandra-de-Loos-vierkant.jpgSandra de Loos over onverwachte verbindingen: van Coca-Cola tot dementievriendelijkheid
" Toen ik vorig jaar aanwezig was bij een presentatie van Michael Porter, vond ik het eerste deel van zijn college eigenlijk het meest interessant: hij ging in vogelvlucht door de geschiedenis van filantropie en ‘goeddoenerij’ van de industrie. Hoe die ontwikkeld was van goederen doneren aan armlastige arbeidersgezinnen (van huizen tot voedselpakketten), via miljarden donaties in ‘derde wereldlanden’, naar hulp op welke manier dan ook bij het zelf ontwikkelen van een goede en gezonde landelijke economie. En in die laatste ontwikkeling zit wat Porter betreft de waardegedreven economie. Coca-Cola mag best winst maken, als het bedrijf die winst dan maar voor een gedeelte ook gebruikt om in de samenleving de juiste dingen te doen." Lees de blog van Sandra