Menu
E-book samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn

E-book samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn

Meer dan vijfendertig voorbeelden van samenwerking tussen eerste en tweede lijn, afgezet tegen de drie pijlers van Triple Aim. Dat is het resultaat van de geactualiseerde versie van het e-book ‘inventarisatie samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn’. In deze tweede uitgave zijn de resultaten verrijkt door ROS’en uit andere regio’s, waaronder uit het werkgebied van Robuust. Het geeft inzicht welke projecten en ontwikkelingen er op dit moment zijn.

Kennisdelen over de regio’s
Substitutie staat nog steeds hoog op de agenda. De verschuiving van tweede naar eerste lijn begint altijd met samenwerking. Het aantal vormen van die samenwerking is legio. Van meekijkconsult, transmuraal zorgpad tot stadspoli. Van wijkspecialist tot lokale initiatieven. Voorbeelden uit de Robuustregio zijn Pluspunt MC Heerlen, Blauwe Zorg en OCE Nijmegen Cardiologen, neurologen en vaatchirurgen.

Het werd tijd om de samenwerkingsvormen tussen eerste en tweede lijn in kaart te brengen en te toetsen aan Triple Aim. Wat betekenen de verschillende vormen voor de kwaliteit van zorg? Hoe ervaren patiënten dat? Welke financieringsvorm is geschikt? Wat betekent het voor de zorgkosten? Antwoorden op deze vragen kunt u vinden in het e-book ‘inventarisatie samenwerkingsvormen eerste en tweede lijn’.

 

Publicatiedatum: 12 april 2016
Categorie: Robuust, Substitutie
Terug