Menu
NOEL tekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

NOEL tekent overeenkomst samenhangende eerstelijnszorg

Diverse organisaties rondom zorg, welzijn en preventie in regio Nijmegen tekenden op dinsdag 4 juli de netwerkovereenkomst Regio Nijmegen op één lijn (NOEL). De deelnemende partijen willen de eerstelijnszorg verbeteren en versterken. Vanuit deze focus zoekt en legt NOEL verbinding met andere partijen. Met het tekenen van de overeenkomst zijn de ambitie, uitgangspunten en doelen voor de komende jaren vastgelegd.

NOEL - waarvoor Robuust het programmamanagement verzorgt - is een overlegplatform van regionale partijen uit zorg en welzijn om ontwikkelingen in de eerste lijn te bespreken. Het document werd ondertekend door Coöperatie Integrale Huisartsenzorg Nijmegen, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o., ZZG zorggroep, Swon-Nim, GGD Gelderland-Zuid en het Radboudumc afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Samen streven zij naar samenhangende eerstelijnszorg met verbinding van preventie, welzijn en zorg in de regio Nijmegen. Dit doen ze door het signaleren van ontwikkelingen, bespreken en delen van verbetervoorstellen, initiëren van activiteiten en projecten, leggen van verbinding, organiseren van gezamenlijke doorzettingsmacht, monitoren van de voortgang, aan te jagen en te stimuleren. Een integrale, afgestemde benadering waarbij betere gezondheid en kwaliteit van leven voor de inwoners centraal staat.

De overeenkomst bouwt voort op gesprekken uit 2011 die werden gevoerd door CIHN, LHV Huisartsenkring Nijmegen e.o., ZZG zorggroep en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde Radboudumc. In 2014 sloten hierbij de gezamenlijke welzijnspartijen en GGD Gelderland-Zuid bij aan.

Bekijk de website van NOEL voor meer informatie.

Publicatiedatum: 5 juli 2017
Categorie: Triple Aim
Terug