Menu
Patrick Ernst nieuwe Directeur-Bestuurder Robuust

Patrick Ernst nieuwe Directeur-Bestuurder Robuust

Patrick Ernst is de nieuwe Directeur-Bestuurder van Robuust. Hij volgt hiermee Bernadette van Ling op, die de afgelopen twee jaar aan het roer heeft gestaan. Van Ling gaat vanuit een nieuw op te starten onderneming commerciële dienstverlening ontwikkelen die niet vallen onder de ROS-activiteiten. Aan Ernst de opdracht om de uitgezette koers van Robuust verder voort te zetten. Daarnaast ligt er een mooie uitdaging om te anticiperen op de landelijke ontwikkelingen rondom financieringsvraagstukken om zo voor Robuust nieuwe kansen te creëren voor de toekomst. 

Meer betrokkenheid strategische zorgvraagstukken
Ernst: “De afgelopen twee jaar stonden in het teken van het uitwerken van de organisatieprocessen, het uitbouwen van de programmatische aanpak binnen Robuust die passen bij de vraagstukken in het werkveld en het intensiveren van de contacten met belangrijke stakeholders. Nu de focus is aangebracht, gaan we met volle kracht door met het stimuleren van regionale samenwerkingsverbanden, gericht op de verbetering van de gezondheid van inwoners en de ervaren kwaliteit van zorg, tegen lagere lasten. Robuust heeft inmiddels haar sporen verdiend met strategisch programmamanagement binnen Proeftuin Ruwaard, Goedleven, MijnZorg, Slimmer met Zorg, Anders Beter, Regio Nijmegen op één Lijn en LOQS. Deze ingezette koers blijven we de komende jaren volgen.”

Brede ervaring binnen gezondheidszorg
Ernst maakt een overstap binnen Robuust; van manager bedrijfsvoering naar de functie van directeur. Hij werkte voorheen bij verschillende maatschappelijke organisaties, onder andere als directeur-bestuurder bij welzijnsorganisatie HOOM. Daarnaast was Ernst jarenlang actief in de gemeentelijke politiek in Breda. Zijn ervaring binnen Robuust, brede relevante netwerk, kennis van het politieke landschap en financiële achtergrond maken Ernst de aangewezen persoon om Robuust de komende jaren nog beter op de kaart te zetten. Dit mede in het licht van het toenemende belang van regionale samenwerkingsverbanden waarvan steeds meer duurzame oplossingen worden verwacht voor de zorg nu en in de toekomst.

Publicatiedatum: 24 maart 2017
Categorie: Robuust
Terug