Menu
Robuust blijft zich doorontwikkelen in programmamanagement

Robuust blijft zich doorontwikkelen in programmamanagement

Een tweede groep Robuusters heeft onlangs met succes de masteropleiding Programmamanagement afgerond. Alle deelnemers kregen hun certificaat uitgereikt van Jo Bos, namens het Academisch Opleidingsinstituut AOG, dat nauw verbonden is aan de Rijksuniversiteit Groningen. Robuust heeft nu binnen alle geledingen de kennis en kunde in huis om de bruikbare tools van programmamanagement in te zetten binnen de verandervraagstukken waar we in de gezondheidszorg voor staan.  

Programmamanagement is een betrekkelijk jong begrip in managementland dat de laatste jaren steeds volwassener wordt. Ons oude denken en handelen werkt niet meer bij grote verandervraagstukken waar samenwerken en verbinden over domeinen en professies heen een belangrijke rol spelen. Binnen de grote vraagstukken waar we met elkaar voor staan, heeft programmamanagement bewezen effectief te zijn om met elkaar verder te komen.

Patrick Ernst, directeur-bestuurder Robuust: “De vraag uit het werkveld voor onze begeleiding en ondersteuning via programmamanagement blijft toenemen. Binnen onze gezondheidsprogramma’s zijn in relatief korte tijd mooie stappen gemaakt die niet onopgemerkt blijven. Dit toont aan dat onze programmatische werkwijze nauw aansluit bij de vraag in de markt!"

Lees ook het interview met Jo Bos, na de eerste lichting afgestudeerden.

Publicatiedatum: 25 april 2017
Categorie: Populatiemanagement, Proeftuinen, Robuust
Terug