Menu
Paramedische samenwerking voor zorg op de juiste plek

Paramedische samenwerking voor zorg op de juiste plek

"De juiste zorg op de juiste plek, wie durft?" Deze vraag stelt de Taskforce die onder deze titel een rapportage publiceerde april 2018. Paramedici in Zuid-Nederland laten zien dat zij niet bang zijn om deze uitdaging aan te gaan.

Zoals het oncologisch netwerk ISOZzon. Hierin werken zo'n achttien disciplines samen (paramedici, verpleegkundigen, maatschappelijk werk e.a.)  verspreid over vijf clusters in Zuidoost-Nederland. In casuïstiekbespreking werd, aan de hand van de reis van de patient, besproken hoe de juiste zorg op de juiste plek door de juiste professional gegeven kan worden. 

20180320-Presentatie-ISOZzon-Ton-Born.jpgTon Born is de initiatiefnemer van dit oncologisch netwerk ISOZzon. Hij heeft in de twee bijeenkomsten - die Robuust samen met IKNL organiseerde - een presentatie gegeven over het netwerk ISOZzon. Het model, maar vooral de energie die de samenwerking in een netwerk oplevert, inspireert veel paramedici om ook te starten met samenwerking in oncologische zorg.

Naar één medisch aanspreekpunt in Breda
Paramedisch Platform Nederland (PPN) is nu ook in Breda een pilot gestart voor het oprichten van een regionaal Paramedisch Platform.
In de eerste bijeenkomst op woensdag 23 mei 2018 kwamen diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten en oefentherapeuten Cesar en Mensendieck bij elkaar. De wens is duidelijk: elkaar en elkaars vak beter leren kennen. Waar ligt je kracht, wat doe je en waarom? Want als je op de hoogte bent van elkaars expertise/kennis heb je bij iedere patiënt in je achterhoofd wat andere zorgprofessionals kunnen bieden. De noodzaak om samen te werken werd door de aanwezigen onderschreven. Een tweede bijeenkomst is al gepland. Het verslag  van de eerste bijeenkomst is te lezen op de website van PPN.

20180523-Paramedisch-Platform-Breda-1e-bijeenkomst-II.jpg

Publicatiedatum: 10 juli 2018
Categorie: Populatiemanagement, Substitutie
Terug