Menu

Samenwerking in de wijk van start: Proefprojecten Sociale wijkteams

De samenwerking tussen gemeenten Nederweert, Leudal en Weert en de zorgaanbieders in Midden-Limburg West krijgt meer vorm. 19 juni is in Horn een intentieverklaring ondertekend.
Publicatiedatum: 3 juli 2014
Lees volledig bericht

Is jouw mislukking GOUD waard?

Complexe vraagstukken vragen innovatieve oplossingen. En tsja… dan gaat het wel eens niet zoals verwacht. Bij Robuust geloven we dat je van die momenten kunt en moet leren.
Publicatiedatum: 1 juli 2014
Lees volledig bericht

Het concept positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat uit van het vermogen van mensen om zich aan te passen en een eigen regie te voeren. Dit is vanaf eind vorig jaar het uitgangspunt in de regio Noordelijke Maasvallei.
Publicatiedatum: 24 juni 2014
Categorie: Positieve Gezondheid
Lees volledig bericht

Binnenkort online: de Sociale Kaart GGZ

Robuust en ROS Friesland hebben samen met Cegedim, Studiotekst en zorgverleners een gebruiksvriendelijke webapplicatie ontwikkeld voor het online snel en up-to-date inzichtelijk maken van het regional...
Publicatiedatum: 19 juni 2014
Lees volledig bericht

Beloning voor betere huisartsenzorg

De kwaliteit van huisartsenzorg verbeteren met een beloningssysteem. Kirsten Kirschner, regioadviseur bij ROS ZorgImpuls, werkte aan het eerste en grootste experiment op dit gebied in Nederland.
Publicatiedatum: 19 juni 2014
Lees volledig bericht

Samenspel in zorg en welzijn: van huidige situatie naar scenario’s voor de toekomst

De vormgeving van de AWBZ-transformatie is in volle gang, maar in de praktijk zien we dat er nog een hele weg te gaan is.
Publicatiedatum: 16 juni 2014
Lees volledig bericht

Zorg coöperaties in Zuidoost-Brabant

Dick Loeff is algemeen projectleider voor het platform zorg coöperaties in Zuidoost-Brabant. We nodigden Dick uit om de actuele stand van zaken over zorg coöperaties in de regio Zuidoost-Brabant te de...
Publicatiedatum: 7 juni 2014
Lees volledig bericht

Terheijden bruist van de ideeën: een gezond Terheijden voor iedereen!

Hoe ziet Terheijden er in 2040 uit op het gebied van zorg en welzijn? Deze vraag werd de laatste maanden onderzocht en uitgewerkt tot een compleet dorpsprofiel.
Publicatiedatum: 7 juni 2014
Lees volledig bericht

Van Jumbo zegelactie tot kritische massa; de weg van burgerinitiatief Maastricht

Enthousiast vertelde een deelnemer aan de burgerinitiatiefgroep Maastricht* over haar actie in de wijk De Heeg in Maastricht. Ze had de manager van de Jumbo gevraagd mee te doen met een zegelactie voo...
Publicatiedatum: 7 juni 2014
Lees volledig bericht

Brede samenwerking scholing en deskundigheidsbevordering Ketenzorg Dementie

In West-Brabant, Zeeland en Limburg werken zorgaanbieders integraal samen binnen de Ketenzorg Dementie op het gebied van scholing en deskundigheidsbevordering. Zij streven naar samenhang, kwaliteit en...
Publicatiedatum: 12 mei 2014
Lees volledig bericht

Nieuwsarchief