Menu

Online screening effectief bij signaleren

Een verslaving is een ziekte die elke dag erger wordt. Hoe eerder een verslaving wordt ontdekt, hoe groter de kans dat deze onder controle kan worden gebracht. De huisarts heeft een belangrijke rol bi...
Publicatiedatum: 17 september 2013
Lees volledig bericht

Psychologen Nijmegen e.o. starten zorggroep

Op 1 oktober is het zo ver. Op een feestelijke bijeenkomst geven negen psychologen uit de regio Nijmegen het officiële startsein voor de nieuwe zorggroep PSYZORG Nijmegen e.o.
Publicatiedatum: 16 september 2013
Lees volledig bericht

De wereld verandert... Robuust verandert mee

Hoe kunnen we een betaalbare sterke en voor iedereen toegankelijke zorg realiseren als mensen steeds ouder worden, er steeds meer chronisch zieken zijn, de centrale overheid haar taken overdraagt aan ...
Publicatiedatum: 3 september 2013
Lees volledig bericht

ROS-netwerk bundelt krachten

Acht jaar Regionale Ondersteuningstructuren (ROS) betekent acht jaar ervaring met werken aan een geïntegreerde eerstelijnszorg. Ervaring die als vanzelf leidt naar nieuwe ambities.
Publicatiedatum: 1 september 2013
Lees volledig bericht

Handleiding Bouwstenen Zorgpaden Basis GGZ

De handleiding Bouwstenen Zorgpaden Basis GGZ is een handreiking voor zorgpraktijken/samenwerkingsverbanden in de eerste lijn om de zorgprocessen te optimaliseren.
Publicatiedatum: 1 september 2013
Categorie: GGZ
Lees volledig bericht

Aanvraagprocedure POH-GGZ-module 2013

Een samenwerkingsverband kan de POH-GGZ-module aanvragen bij de zorgverzekeraar. Robuust biedt ondersteuning aan het samenwerkingsverband voor de uitvoering van dit traject.
Publicatiedatum: 15 augustus 2013
Lees volledig bericht

WOUW: Wijkgericht Ouderennetwerk Weurt

Een samenwerkingsverband bestaande uit twaalf organisaties en sinds april 2013 werken zij samen onder de naam Wijkgericht Ouderennetwerk Weurt. Kortweg: WOUW. Een gesprek met Petra Litjes, wijkverplee...
Publicatiedatum: 6 augustus 2013
Lees volledig bericht

Multidisciplinair aanbod oncologiepatiƫnten

In de wijk Reeshof in Tilburg hebben fysiotherapiepraktijk FysioDalem, diëtistenpraktijk Leefstijl en Dieet en psychologenpraktijk Focus, de krachten gebundeld in de zorg voor oncologiepatiënten.
Publicatiedatum: 5 augustus 2013
Lees volledig bericht

Skill Mix Analyse Huisartsvoorziening

Een nieuw instrument analyseert de optimale mix aan huisartsen, doktersassistentes, praktijkondersteuners, verpleegkundig specialisten en physician assistants in een huisartsenpraktijk of gezondheidsc...
Publicatiedatum: 23 juli 2013
Lees volledig bericht

Implementatiehandboek Korte Lijn Verpleegkundige

De CHP Zuidoost Brabant leidde de afgelopen jaren Korte Lijn Verpleegkundigen (KLV) op om het toenemende aantal patiënten op de spoedposten op te vangen.
Publicatiedatum: 23 juli 2013
Lees volledig bericht

Nieuwsarchief