Menu
Positieve gezondheid Noordelijke Maasvallei steeds beter zichtbaar

Positieve gezondheid Noordelijke Maasvallei steeds beter zichtbaar

Het netwerk Positieve Gezondheid Noordelijke Maasvallei zet positieve gezondheid in haar eigen regio steeds meer op de kaart. Na het introduceren van haar eigen logo begin januari, dat bij moet dragen aan de zichtbaarheid van het netwerk, verzorgt zij op woensdag 4 februari ook buiten de regio een workshop tijdens het congres Alles is gezondheid in Oegstgeest.

Focussen op gezondheid en niet op ziekte. Kijken naar wat iemand nog wel kan en hoe iemand een zo goed mogelijk leven kan leiden. Positieve gezondheid staat voor het vermogen van mensen om zich aan te passen en eigen regie te voeren binnen fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven. Dit biedt niet alleen kansen voor patiënten, cliënten en inwoners, maar ook voor de samenwerking en samenhang tussen professionals in zorg, welzijn en wonen.

Het netwerk Positieve gezondheid Noordelijke Maasvallei wil positieve gezondheid een centrale rol in de regio geven. De vele deelnemers van het netwerk, waaronder Robuust, houden zich vanuit hun eigen diverse expertises bezig met positieve gezondheid. Op 13 januari 2015 introduceerde het netwerk haar eigen logo, dat bij moet dragen aan de zichtbaarheid van het netwerk.

Alles is gezondheid

Het Nationaal Programma Preventie Alles is gezondheid werkt aan de verbetering van de gezondheid van mens en maatschappij. Door partijen en professionals bij elkaar te brengen en samen te laten werken. Deelnemers ondertekenen een pledge waarin zij aangeven hoe zij bijdragen aan de uitvoering hiervan. Het netwerk Positieve Gezondheid Noordelijke Maasvallei tekende deze pledge in 2014. Tijdens het congres op 4 februari organiseert het netwerk een

Publicatiedatum: 28 januari 2015
Categorie: Positieve Gezondheid
Terug