Menu

Communicatiemanager

Werk je mee aan een krachtige gezondheidszorg in Zuid-Nederland?

Ben jij communicatief sterk, energiek, creatief en heb je ruime ervaring met corporate communicatie en externe communicatie? Weet jij als geen ander hoe je communicatie strategisch inzet om mensen in beweging te krijgen en draai jij je handen niet om voor complexe vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Je werkdag bij Robuust is heel divers. Het ene moment werk je als communicatiemanager nauw samen met collega’s aan de corporate branding van Robuust. Om vervolgens je communicatieadvies en ondersteuning in te zetten bij externe gezondheidsprogramma’s en projecten. Je rol wisselt van kartrekker, organisator en aanjager tot adviseur, gesprekspartner en coördinator van de uitvoering.

Wat we doen
Robuust ondersteunt en begeleidt al meer dan vijftien jaar organisaties, professionals en hun netwerk in zorg en welzijn. We zijn een deskundig, ervaren en informeel team dat met veel bevlogenheid werkt aan onze maatschappelijke veranderopdracht: een krachtige eerstelijnszorg die kwalitatief hoogwaardig, betaalbaar en bereikbaar is. Daarbij staat de mens bij ons steeds centraal met als ultiem doel: een betere (ervaren) gezondheid voor alle mensen. Gezondheid zien wij breed: het gaat om vitaliteit, zinvol in het leven staan en mee kunnen doen in de maatschappij. Robuust is een regionale ondersteuningsstructuur (ROS), onderdeel van een landelijk dekkend ROS-netwerk om ook op landelijk niveau de krachten te bundelen. Wij richten ons op de regio Zuid-Nederland, van Zeeland, een deel van Gelderland tot en met Zuid-Limburg.

Wat ga je doen?

 • Je maakt deel uit van het communicatieteam van drie communicatiemanagers. Samen verdeel je de opdrachten en vragen die binnenkomen en geef je inhoud en vorm aan de corporate communicatie. De vragen zijn zowel strategisch als tactisch van aard, zoals het opstellen van een communicatieplan, het opzetten van een klantevent of het coördineren van de communicatie-uitingen.
 • Je maakt deel uit van een programmateam, dat bestaat uit een programmamanager, kennismanager en communicatiemanager. Daarin ben je verantwoordelijk voor de inzet van (strategische) communicatie. De taak die hieruit volgt is heel divers. De ene keer betekent dit dat je de kartrekker bent van een strategisch communicatieplan dat je hebt opgesteld. Je werkt daarin samen met een aantal communicatieprofessionals in het werkveld en bent voorzitter en aanjager van die groep. De andere keer geef je zelf vorm aan de communicatie al dan niet met de inzet van externe bureaus.
 • Je bent onderdeel van een interne werkgroep die zich verdiept in een inhoudelijk onderwerp zoals participatie, klantonderzoek, competentieontwikkeling of marktbewerking.
 • Je houdt je bezig met corporate communicatie: versterking van de profilering van Robuust, onder andere door het doorvoeren van de nieuwe huisstijl in allerlei uitingen.

Je hebt:

 • een afgeronde opleiding Communicatie (HBO-WO) of vergelijkbaar;
 • ruim 7 jaar ervaring in het communicatie vak, in complexe vraagstukken en met teamsamenwerking;
 • snel overzicht en kunt je rol snel inschatten en daarbij hoofd-van bijzaken onderscheiden;
 • kennis van moderne communicatiemiddelen en je weet deze te ontwikkelen;
 • een luisterend oor en bent breed geïnteresseerd in gezondheid en zorg en alles eromheen;
 • ervaring met (strategische) communicatie, bij voorkeur in (zorg-/welzijn)organisaties die een maatschappelijke doelstelling hebben;
 • ruime ervaring met schrijven en redigeren voor diverse media.

Je bent:

 • gewend snel te schakelen tussen de verschillende rollen die je vervult;
 • iemand die zaken op een natuurlijke manier voor elkaar krijgt, zonder daarbij de relatie met anderen uit het oog te verliezen;
 • een volwaardige sparringpartner voor je collega’s en voor de professionals in het werkveld;
 • iemand die zich gemakkelijk in verschillende organisaties en binnen diverse groepen beweegt; je bezit daarvoor een gezonde dosis sensitiviteit;
 • gewend om zelfstandig te werken en je eigen werk te organiseren;
 • proactief, flexibel en ziet waar er kansen liggen;
 • ambitieus en wil jezelf verder ontwikkelen;
 • gewoon een leuk mens.

Wij bieden
Een afwisselende baan binnen een informele organisatie, met veel eigen verantwoordelijkheid, ruimte voor flexibiliteit en aandacht voor persoonlijke en teamontwikkeling. Het gaat om een contract voor 32-36 uur per week voor een periode van (in eerste instantie) een jaar. Met de intentie om bij goed functioneren deze om te zetten in een vaste aanstelling. Het maximum salaris is € 4190,98 per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Enthousiast geworden?
Voor meer informatie neem contact op met Erika Schrik (M 06 22 20 95 39) of Patricia Teuns (M 06 83 24 10 21). Stuur je sollicitatie naar Robuust via het formulier aan de rechterzijde. 

 Externe werving naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Communicatiemanager
06 22 92 68 78
Maak kennis met mij
Adjunct-directeur
06 22 20 95 39
Maak kennis met mij
Communicatiemanager
06 83 24 10 21
Maak kennis met mij
Solliciteer direct communicatiemanager