Menu

E-health en digitalisering

Essentieel voor programmamanagement is het verbinden van verschillende werelden. Gebieden met soms andere doelgroepen, andere disciplines, een andere cultuur enzovoorts. Het is de kunst om de kracht van deze verschillen te benutten. Want als verschillende werelden samen optrekken, kunnen er mooie dingen ontstaan.  De zorg en de IT zijn twee van zo’n totaal verschillende werkgebieden die veel voor elkaar kunnen betekenen. 

Reden voor Robuuster Riky de Veth (kennismanager) en Frank Aarts (eigenaar van Two Integrate) om zich te verdiepen in elkaars werkveld. Riky vanuit de gezondheidszorg; Frank vanuit de IT.  Al schrijvend gaan ze samen  op ontdekkingsreis om te kijken waar ze samen kunnen optrekken en waar zorgvragen en IT-oplossingen elkaar kunnen vinden. Met de patiënt als grote winnaar.

Ook zijn we als Robuust aangesloten bij het lectoraat Digitalisering en Veiligheid van de Avans Hogeschool. Een waardevolle verbinding, zowel voor Robuust als voor Avans. Riky: “De leerkring vond in Robuust de juiste partij die voorbeelden uit het werkveld kan aandragen. Onderwerpen waaarmee studenten aan de slag kunnen. Het onderzoek dat zij daarop doen, is vervolgens weer heel waardevol voor de projecten binnen de programma’s van Robuust.”

Interessante links en downloads

 

Meer weten? Neem contact met mij op!
Het laatste nieuws

E-consult biedt meerwaarde voor huisarts en patiënt

Het e-consult heeft meerwaarde voor zowel huisartsenpraktijken als voor patiënten. Bij 62% van de hu...
Lees volledig bericht

Inzicht in regionaal capaciteitsvraagstuk huisartsenzorg

Individueel is het voor een huisarts nauwelijks mogelijk om invloed uit te oefenen op de beschikbaar...
Lees volledig bericht

De patiënt is al lang klaar voor IT. Nu de gezondheidszorg nog.

Zorg en IT. Twee totaal verschillende werelden met een mooie gemeenschappelijk deler: samen kunnen z...
Lees volledig bericht

Meer berichten