‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Klik hier om de online versie te bekijken.

Nieuwsupdate

Ros Robuust

Terugblik directeur-bestuurder Patrick Ernst

richting en focus

Het jaar 2022 is bijna ten einde. Een jaar van nieuwe uitdagingen en maatschappelijke onrust. Vooral het personeelstekort was voelbaar in onze sector. Dat zien we als Robuust ook terug in de aard van de vragen die we krijgen. We worden vaker gevraagd voor kortere trajecten die snel resultaat moeten opleveren. In 2023 gaan daarom meer collega's zich richten op kortlopende projecten zodat we samen met onze opdrachtgevers voor meer impact op de korte termijn kunnen zorgen. 

In 2022 werd ook het Integraal Zorgakkoord (IZA) onder grote tijdsdruk geschreven. De totstandkoming van het IZA heeft eerder in het jaar geleid tot een afwachtende houding ten opzichte van grotere verandertrajecten. Nu het akkoord er ligt zijn we blij dat er richting wordt gegeven en we stappen kunnen zetten om zorg en ondersteuning anders te organiseren. We hopen dat alle professionals voldoende in staat worden gesteld om te werken aan die transformatie die we als sector en als maatschappij moeten doormaken. De LHV heeft door niet te ondertekenen al een sterk signaal gegeven. 

Als Robuust hebben we het afgelopen jaar al veel gewerkt in het gedachtegoede van het IZA. Samen met onze collega ROS'en hebben we praktische voorbeelden verzameld van projecten die we samen met onze partners gerealiseerd hebben. Deze komen samen in deze notitie van het ROS-netwerk.

Het jaar 2023 wordt een uitdagend en druk jaar. Een jaar van verandering, nieuwe initiatieven en mooie samenwerkingen.

Ik wens jou en de mensen om je heen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Neem samen met dierbaren de tijd om even rust te nemen. Tot volgend jaar!

Patrick Ernst
Directeur-bestuurder Robuust

 

Ontwerp-zonder-titel-3-1.png

ROBUUST EN HET Integraal zorgakkoord

Anders organiseren, daar gaat het om in de zorg. Samenwerking is nodig op regionaal niveau, binnen de eerste lijn en daarbuiten. Dat is ook het uitgangspunt van het Integraal Zorgakkoord. Robuust helpt je hier graag bij. Hoe we dat doen? 

Bekijk onze animatie >

MVB20221130-354.jpg

1.000 dagen onderweg

KANSRIJKE START NOORD- EN MIDDEN-LIMBURG

Tijdens de bijeenkomst ‘WIJ GROEIEN’ op 30 november voor professionals en betrokkenen blikten we terug op de groei van het netwerk en keken we vooruit naar hoe we nog ‘verder kunnen groeien’.

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-6.png

Robuust aan de slag met Welzijn op Recept

“We zijn blij dat we in het nieuwe jaar zorggroepen in Brabant en Zeeland kunnen gaan ondersteunen bij het doorontwikkelen of introduceren van Welzijn op Recept (WoR). Welzijn op Recept is een mooi middel om de samenwerking tussen zorg en welzijn te verstevigen. Maar belangrijker is het natuurlijk dat met de WoR patiënten beter geholpen kunnen worden.”

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-2-2.png

LEERSESSIE PROEFTUIN DE RUWAARD IN BEELD

Het organiseren van leersessies is één van de manieren waarop je actieleren handen en voeten kan geven. In een leersessie ontmoeten bestuurders, professional en inwoners elkaar en leren ze van en met elkaar. In Proeftuin de Ruwaard heeft Robuust samen met de betrokken partijen de leersessies opgezet en begeleid. In onderstaande video vertellen professionals wat de leersessies hen hebben gebracht.

Bekijk video >

 

AdobeStock_319725142.jpeg

INSPIRATIEDOCUMENT: LEREN DOOR TE DOEN

Robuust begeleidt complexe samenwerkings- en verandervraagstukken. Vraagstukken waar geen pasklare oplossing voor is.

Actieleren is één van de veranderstrategieën die wij bij dit soort vraagstukken inzetten. Met actieleren worden oplossingen niet op papier bedacht, maar (uit)gevonden door samen te doen en te experimenteren. De afgelopen jaren hebben we bij Robuust veel geleerd over wat er nodig is om deze aanpak vorm te geven en wat deze aanpak oplevert. Deze inzichten hebben we samengebracht in het inspiratiedocument ‘Actieleren, leren door te doen.’ Nieuwsgierig?

Neem snel een kijkje >

 


FIJNE FEESTDAGEN!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en een fit, vitaal en gezond 2023! Graag tot in het nieuwe jaar.

 

Ontwerp-zonder-titel-4.png

 

Wijzigingen projectcriteria VEZN-subsidie

Een aantal criteria zijn duidelijker omschreven. Onderstaande criteria zijn echt inhoudelijk aangepast en geven meer ruimte voor aanvragen.

  • Het project betreft geen reguliere zorgverlening. Tijdelijke (pilot) kosten voor zorgverlening zijn wel toegestaan indien geen andere financiering mogelijk is.
  • Niet toegestaan zijn jaarlijkse vaste licenties en onderhoudscontracten van software. Wel toegestaan zijn eenmalige ontwikkelkosten, aanschafkosten en implementatielicenties. 
  • PR en Communicatie-middelen zijn nu wel toegestaan.

De wijzigingen gelden voor het hele VEZN-werkgebied, dus zowel voor VGZ als CZ.

Meer informatie vind je hier.

Robuust
Lichttoren 32 (Igluu)
5611 BJ Eindhoven
(085) 401 81 85

info@rosrobuust.nl
www.rosrobuust.nl

Volg ons:

U ontvangt deze e-mail omdat u Robuust toestemming heeft gegeven om u per e-mail op de hoogte te houden. Wilt u in de toekomst liever geen mail meer van ons ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.