‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Klik hier om de online versie te bekijken.

Nieuwsupdate

Ros Robuust

De zomervakantie is begonnen. Een ideale periode om nieuwe dingen te leren en je te laten inspireren. In juli organiseerden we daarom twee keer de Robuuste Tafel Summer Edition. Op 17 juli trapten we af met een webinar over ‘Hoe maak je samen met inwoners plannen voor toekomstbestendige zorg?’. En op 31 juli gingen deelnemers online in gesprek over de kracht van een intregrale wijkaanpak.

Deze zomer spraken we ook Dick van Merwe en Pieter van Wijk over hun kijk op hoe inwoners betrokken worden bij de plannen voor toekomstbestendige zorg. Je leest het allemaal in de artikelen hieronder.

Veel leesplezier en fijne vakantie!

 

Ontwerp-zonder-titel-7.png

Aftrap Robuuste Tafel Summer Edition inwoners-participatie

Jan Smelik, algemeen coördinator bij Nederland Zorgt voor Elkaar deelde zijn visie op inwonersparticipatie en Hanneke Griffioen van Zorgbelang en Dick van de Merwe, als inwoner betrokken bij Burgberaad Zorg Zeeland, namen de meer dan dertig aanwezigen mee in de totstandkoming van het burgerberaad in Zeeland.

Lees meer >

street-map-2679271_1920-1024x532_YXJfNzIweDQ4MF9kXzFfanBnXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbmV3cy8yOTI1_aa67f5d8.jpg

Robuuste tafel summer edition integrale wijkaanpak

Een gevarieerd gezelschap liet zich inspireren door theorie en praktijk. De theorie komt van een landelijk onderzoek naar de verschillende vormen van integrale wijkaanpak. De praktijkverhalen kwamen van Robuust collega Pepijn van den Beemt die terugkeek op de geleerde lessen van Zoom-In en van Annemieke Ackermans van de gemeente Oss die vertelde over de aanpak Ruwaard

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-8.png

Niet inwoners-participatie, maar instellingen-participatie

Begin juli spraken we met Pieter van Wijk, voorzitter van de Koepel Zorgcoöperaties Zuid-Nederland. Onder de titel ‘Interview inwonersparticipatie’ stond de afspraak gepland in onze agenda’s. De titel vormde meteen een goed onderwerp van gesprek. "Inwonersparticipatie vind ik een problematisch woord", geeft Pieter aan.

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-6.png

“Ik kreeg de indruk dat het een feestje was voor de instellingen.”

“Ik heb de ontwikkelingen van de Zeeuwse Zorg Coalitie met belangstelling gevolgd. In het begin zag ik weinig mogelijkheden om als inwoner mee te praten. Ik kreeg de indruk dat het een feestje was voor de instellingen. Die boodschap is volgens mij wel aangekomen bij de zorgbestuurders.”

Lees meer >

 

Robuust
Lichttoren 32 (Igluu)
5611 BJ Eindhoven
(085) 401 81 85

info@rosrobuust.nl
www.rosrobuust.nl

Volg ons:

U ontvangt deze e-mail omdat u Robuust toestemming heeft gegeven om u per e-mail op de hoogte te houden. Wilt u in de toekomst liever geen mail meer van ons ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.