‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Klik hier om de online versie te bekijken.

Nieuwsupdate

Ros Robuust

DE REGIO AAN ZET

Om passende zorg te kunnen bieden, moeten we samenwerken in de regio. Dit bevestigt het Integraal Zorgakkoord (IZA). Passende zorg is een manier van samenwerken die ervoor zorgt dat iedereen ook in de toekomst goede zorg kan krijgen. Dat is zorg die werkt, waar mogelijk dicht bij de patiënt en waarbij patiënt en zorgverlener samen beslissen.Het zorgakkoord biedt zowel kansen als financiering om als regionale partijen hier zelf invulling aan te geven. Op een manier die past bij de regio én bij de behoeftes van de inwoners.

Als Robuust begeleiden we je graag bij het opzetten van een nieuwe samenwerking of bij herijken van een bestaand netwerk. Met name op de volgende thema’s uit het IZA hebben we kennis en ervaring: 

  • Regionale samenwerking
  • Versterking eerstelijnszorg
  • Samenwerking sociaal domein, huisartsenzorg en ggz
  • Preventie en leefstijl
  • Participatie
  • Digitalisering en gegevensuitwisseling
  • Arbeidsmarkt en ontzorgen professionals

Samen werken we aan toegankelijke en toekomstbestendige zorg! 

 

pexels-andrea-piacquadio-712433.jpg

een PGO: vallen, opstaan en vooruitgaan

De voordelen voor de patiënt en zorgverlener zijn duidelijk, maar toch staat het opzetten van een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) vaak nog niet bovenaan het prioriteitenlijstje. In Noord-Limburg was dit wel het geval. Daar hebben partijen de handen ineengeslagen voor de pilot Integrale wondzorg via PGO. Onze aanbevelingen: start bij de patiënt, zoek de regionale samenwerking op en begin klein.

Lees meer >

Paramedie.jpg

steeds meer Handen op elkaar voor samenwerking paramedici

Afgelopen maanden is hard gewerkt in de regio door paramedici om te komen tot een betere samenwerking in de regio tussen partijen in de paramedie, onderling en met andere stakeholders in de zorgketen. De urgentie hiervoor wordt gevoeld door de meeste paramedici in Zuid-Nederland. We delen graag de stand van zaken met je!

Lees meer >

 

foto-oekr-2.jpg

huisartsenzorg voor Oekraïense vluchtelingen

De toestroom van Oekraïense vluchtelingen in ons land vraagt om adequate inzet van huisartsenzorg. Door de grote druk die huisartsen ervaren in hun dagelijkse praktijk kwam in de regio Eindhoven de vraag om dit proces te coördineren. Robuust begeleidde dit proces dat leidde tot een draaiboek dat werd opgesteld in samenwerking en afstemming met veel verschillende partijen zoals de diverse huisartsenpraktijken, gemeente Eindhoven, GHOR, GGD en LHV.

Lees meer >

robuuste-tafel-1.jpg

enthousiasme na eerste 'robuuste tafel' over bestuurlijke drukte

“Ik ga nóg scherper zijn op het doel van een netwerk”, was een van de reacties na afloop van de eerste Robuuste Tafel op 4 oktober over bestuurlijke drukte.
Een selecte groep bestuurders uit Zuidoost-Brabant ging onder leiding van Robuust en geïnspireerd door de inzichten van prof. dr. Patrick Kenis het gesprek met elkaar aan. "Ik kom graag volgende keer terug."

Lees meer >

Alles_is_Gezondheid_Deel_1-38.jpg

houvast in tijden van chaos

Afgelopen jaar was Robuuster Marieke de Wit deelnemer aan de eerste Health Transformation Community (HTC).

HTC is een beweging waarin 50 regisseurs en coördinatoren van regionale zorg- en gezondheidsnetwerken met elkaar antwoorden en inzichten delen over de transformatie van zorg naar gezondheid. Benieuwd wat Marieke het meest is bijgebleven? En wat ze met deze inzichten heeft gedaan?

Lees meer >

 

Robuust
Lichttoren 32 (Igluu)
5611 BJ Eindhoven
(085) 401 81 85

info@rosrobuust.nl
www.rosrobuust.nl

Volg ons:

U ontvangt deze e-mail omdat u Robuust toestemming heeft gegeven om u per e-mail op de hoogte te houden. Wilt u in de toekomst liever geen mail meer van ons ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.