‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Klik hier om de online versie te bekijken.

Nieuwsupdate

Ros Robuust

IZA EN GALA: FOCUS OP SAMENWERKING

Wat een mooie ontwikkelingen zijn er regionaal gaande nu naast het Integraal Zorgakkoord (IZA) ook het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) is ondertekend! Zowel de VNG, VWS, ZN en GGD GHOR zetten op 3 februari hun handtekening onder dit akkoord. Het GALA gaat vooral over preventie, gezondheid en de sociale basis. De dragende kracht van het IZA is passende zorg. De doelen zijn niet nieuw, maar de focus op een integrale aanpak wel. In beide akkoorden wordt duidelijk dat samenwerking over domeinen heen onmisbaar is om de doelen te bereiken. Beide akkoorden geven ons richting in hoe we met elkaar in onze regio ondersteuning en zorg anders kunnen organiseren.

 

Ontwerp-zonder-titel-4-1.png

EEN REGIOBEELD IS MÉÉR DAN DE REGIO IN GETALLEN

De eerste stap in regionale samenwerking zijn regiobeelden. Zij moeten via een regioplan richting geven aan de noodzakelijke transformatie. Een regiobeeld laat zien waar je aan moet werken en welke keuzes je moet maken. En dat kun je niet alleen, daar heb je elkaar voor nodig. Een regiobeeld is namelijk nog geen gedragen beeld van de regio! Maar hoe doe je dat?

Lees meer >

974f3203-f255-4739-ad62-2b33398cf330.jpg

Ontwikkelingen Welzijn op Recept

In de regio’s Zeeland en Brabant komen de ontwikkelingen rondom Welzijn op Recept goed op gang. Elk initiatief heeft een eigen aanvliegroute. Ook de omvang en tijdslijnen binnen de trajecten variëren. Maar de basis voor WoR is en wordt gelegd en dat is het goede nieuws. Een kort overzicht van de activiteiten in Zeeland en Brabant.

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-3.png

DE STAP NAAR GEZONDER

Dé startplek voor een gezondere regio
Dat samenwerken in de regio leidt tot krachtige initiatieven blijkt wel uit de lancering van het nieuwe zelfhulpplatform ‘DE STAP naar Gezonder’. Een gratis platform waarmee inwoners zelf een stap kunnen zetten naar een gezonder leven. Het moet uitgroeien tot dé startplek voor inwoners die zelf en met anderen in hun omgeving aan de slag willen met hun gezondheid.

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-2.png

LANDELIJK CONGRES KANKER & LEVEN

Ziekenhuiszorg verbinden met oncologische netwerken in de regio
Na de shock van de diagnose, de ziekenhuisbehandeling komt voor de patiënt de zorg en ondersteuning in de eerste lijn in beeld. Hoe staat het met verbinding van de ziekenhuiszorg na behandeling van kanker en de oncologische netwerken in de eerste lijn en de informele zorg? Dat is het centrale thema van het landelijk congres Kanker & Leven op 12 mei dat een regionale insteek heeft in het middagprogramma. 

Lees meer >

 

Agenda

Landelijk Symposium Organisatiegraad Samen sterk in de regio
24 juni 2023
Open inschrijving
10:00
Lees meer >
Congres Kanker & Leven; verbinden van ziekenhuiszorg met eerstelijns netwerken
12 mei 2023
Open inschrijving
09:15
Lees meer >
Inspiratiesessie voor Kernteams Zuid-Nederland; DE ORGANISATIEVORM
21 maart 2023
Voor genodigden
18:00
Lees meer >

Robuust
Lichttoren 32 (Igluu)
5611 BJ Eindhoven
(085) 401 81 85

info@rosrobuust.nl
www.rosrobuust.nl

Volg ons:

U ontvangt deze e-mail omdat u Robuust toestemming heeft gegeven om u per e-mail op de hoogte te houden. Wilt u in de toekomst liever geen mail meer van ons ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.