DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezondere regio

10 maart 2023

Dat samenwerken in de regio leidt tot krachtige initiatieven blijkt wel uit de lancering van het nieuwe zelfhulpplatform ‘DE STAP naar Gezonder’. Een gratis platform waarmee inwoners zelf een stap kunnen zetten naar een gezonder leven. Het moet uitgroeien tot dé startplek voor inwoners die zelf en met anderen in hun omgeving aan de slag willen met hun gezondheid.


Het platform is op 25 januari gelanceerd door een aantal zorg- en welzijnsorganisaties uit de Brainport regio. Zij bundelden hun ervaring en zetten zich op deze manier samen in voor een gezonde regio. Robuust werkt samen met Coöperatie Slimmer Leven aan het stimuleren van deze beweging en samenwerkingen in de regio.

DE STAP is een beweging

‘DE STAP naar gezonder’ is meer dan alleen een zelfhulpplatform: het is de naam van een ‘beweging’ die zich richt op het verbeteren van de gezondheid in de Brainport regio. Aan deze beweging nemen inmiddels meer dan 80 organisaties deel. Dit zijn bijvoorbeeld huisartsengroepen, gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen, maar ook zorgverzekeraars, bedrijven en onderwijsinstellingen. Al deze organisaties vormen samen de coalitie Vitaal in Brainport.

Invulling van DE STAP

Het meerjaren werkplan, opgesteld door een deel van de coalitiepartners, geeft invulling aan de beweging van ‘De STAP naar gezonder’. Dit werkplan staat nog in de steigers en wordt ingevuld met input vanuit de regio. Iedereen die hier aan wil bijdragen is welkom op de ‘Regiowerkplaats’ op 12 april in Eindhoven. Wil je een bijdrage leveren? Hier vind je meer informatie en de link om aan te melden.   

Toekomstbestendige regio

Coöperatie Slimmer Leven heeft samen met haar leden een gezamenlijke opdracht: het huidige systeem rondom gezondheid en vitaliteit toekomstbestendig maken. Dit betekent dat er nieuwe kansen moeten worden benut, zoals nieuwe samenwerkingsvormen met andere partijen, regio’s en op andere niveaus. De lancering van DE STAP naar Gezonder is een belangrijke uitvoering van de coalitie waarmee inwoners zelf meer regie over hun gezondheid krijgen. Dit creëert vanzelf nieuwe kansen, vanuit de mensen zelf.

 

 

DE STAP naar Gezonder: dé startplek voor een gezondere regio