‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Klik hier om de online versie te bekijken.

Nieuwsupdate

Ros Robuust

Het jaar 2023 is bijna ten einde. Het jaar waarin partijen aan de slag gingen met de uitvoering van het Integraal Zorgakkoord (IZA). Dat zorgde voor uitdagende opgaves en deadlines én mooie geleerde lessen en inzichten. In deze nieuwsbrief lees je meer over:

  • Hoe inwoners betrokken zijn bij de regiobeelden en wat we hiervan kunnen leren.
  • De drie succesfactoren voor regionale samenwerking.
  • De landelijke uitbreiding van de Samenwerkingsverkenner.
  • De ontwikkelingen rondom de ketenaanpak Welzijn op Recept.
  • Hoe het IZA zorgt voor meer waardevolle verbindingen tussen regio’s
 

pexels-samer-daboul-1209999.jpg

Inwonersparticipatie regiobeelden. Aan motivatie geen gebrek.

Robuust was in veel regio’s betrokken bij de totstandkoming van het regiobeeld. We zagen, ondanks alle goede intenties, dat door de tijdsdruk en de onbeantwoorde ‘hoe dan-vraag’ inwoners niet of nauwelijks betrokken werden. We blikken nu, een half jaar later, terug om te onderzoeken wat we hiervan kunnen leren en welke inzichten we mee kunnen nemen in andere trajecten.

Lees meer >

Ontwerp-zonder-titel-3-1.png

Drie succesfactoren regionale samenwerking

Landelijke akkoorden zien regionale en domein overstijgende samenwerking als het antwoord op de grote uitdagingen van nu. Er is geen blauwdruk voor hoe je komt tot een succesvolle regionale samenwerking. Wel delen we graag samen Patrick Kenis, hoogleraar aan de Tilburg School of Economics and Management, drie inzichten met je die helpen bij regionale samenwerking.

Lees meer >

Schermafbeelding-2023-12-11-103850.png

Welke samenwerkings-verbanden zijn er in jouw regio?

“De echte potentie van de Samenwerkingsverkenner is dat je altijd een actueel overzicht hebt van wat er binnen en buiten jouw regio gebeurt. Zo kunnen er waardevolle verbindingen worden gelegd, kunnen netwerken van elkaar leren zodat het wiel niet iedere keer opnieuw uitgevonden hoeft te worden en zie je wat er nog mist in de regio om de uitdagingen die er zijn aan te pakken.”

Lees meer >

Kompas.png

Leren over, voor en van Welzijn op Recept

Hadden we in de zomer een webinar over Welzijn op Recept, op 14 november vond de eerste WoR- leerbijeenkomst plaats. En zeker niet de laatste. Zo’n 15 deelnemers sloten digitaal aan om kennis met elkaar te maken, om kennis en ervaringen uit te wisselen en van elkaar te horen welke uitdagingen er liggen bij het implementeren van Welzijn op Recept. Een inventarisatie leerde dat er veel diversiteit maar ook herkenning is.

Lees meer >

pexels-josh-sorenson-398550.jpg

iZA ZORGT VOOR VERBINDING TUSSEN REGIO'S

“Door de komst van het IZA zie je dat er gelijksoortige processen in de regio's ontstaan. In de regio's in ons werkgebied en in de regio's van de andere ROS’en”, geeft Patrick Ernst, directeur-bestuurder van Robuust aan. “Hiermee ontstaat de behoefte om meer met elkaar af te stemmen, gezamenlijkheid en eenheid te creëren, verbindingen te leggen en van elkaar te leren. Dat vraagt iets van ons als Robuust en van het ROS-netwerk.”

Lees meer >

pexels-arina-krasnikova-6212488.jpg

Fijne feestdagen!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe en een fit, vitaal en gezond 2024! Graag tot in het nieuwe jaar.

Robuust
Lichttoren 32 (Igluu)
5611 BJ Eindhoven
(085) 401 81 85

info@rosrobuust.nl
www.rosrobuust.nl

Volg ons:

U ontvangt deze e-mail omdat u Robuust toestemming heeft gegeven om u per e-mail op de hoogte te houden. Wilt u in de toekomst liever geen mail meer van ons ontvangen? Dan kunt u zich hier afmelden.