Veranderen kan Anders..!

7 december 2020

De inwoner, cliënt, patiënt als uitgangspunt nemen om de leefbaarheid en gezondheid van inwoners te verbeteren tegen lagere kosten. Dat kan, met de veranderaanpak Anders denken, doen en organiseren. Een aanpak waarin alle betrokken organisaties nauw samenwerken om de best passende zorg te geven. Robuust ontwikkelde een website www.andersdenkendoenorganiseren.nl bedoeld om te inspireren om complexe vraagstuk écht anders aan te vliegen op een manier die werkt.

Robuust begeleidt sinds 2016 een experiment in één wijk dat uitgroeide tot een aanpak die op steeds meer plaatsen wordt gezien als dé kans om (complexe) maatschappelijke vraagstukken compleet anders op te pakken. We stonden samen met andere initiatiefnemers aan de basis van de veranderaanpak Anders denken, doen en organiseren (ADDO).

We delen graag de werkende principes vanuit de ervaring die we opdeden in onder andere Oss, Bergen op Zoom en Deurne. We hopen bestuurders, beleidsmakers en beroepskrachten hiermee te inspireren om ook op deze wijze aan de slag te gaan. Met de bedoeling dat hierdoor de kwetsbare groepen in onze samenleving de hulp krijgen die zij écht nodig hebben. Want daar gaat het om.

Meer weten?
Wil je meer informatie over Anders doen, denken en organiseren? Ga naar de website of neem contact op met Programmamanager Susanne Smits. 

Veranderen kan Anders..!