Paramedici in Noordelijke Maasvallei, Oss en Uden: “Eerst een goed verhaal en daarna samen de hort op.”

16 februari 2023

Als we het met z’n allen willen, dan komen we van onze eilandjes af en werken we aan een brug. We zien steeds beter het belang in van gelijkwaardig zijn en komen van onze eilandjes af, ondanks de verschillen. Dat begon al tijdens die avond. Toen we hoorden over het belang, hoe ver de huisartsen al zijn en dat we echt zelf moeten doen.

Een quote uit het interview dat het landelijke programma ‘Organisatiegraad Paramedische Zorg’ had met fysiotherapeut en praktijkeigenaar Frank van der Valk. Frank is voorzitter van het tijdelijke paramedische kernteam van de regio Noordelijke Maasvallei, Oss en Uden. In die regio zijn er vijftien enthousiaste paramedici opgestaan om gezamenlijk als kernteam aan de slag te gaan met de oprichting van een paramedisch platform. Paramedici zijn onmisbaar als het gaat om de juiste zorg op de juiste plek, maar zijn vaak nog niet gezamenlijk georganiseerd. In verschillende regio’s zijn paramedici hard aan de slag om die onderlinge samenwerking op te zetten zodat ze als één regionale partner met ziekenhuizen, huisartsen, zorgverzekeraars en andere stakeholders aan tafel kunnen zitten.

Lees hieronder het hele interview met Frank over de stappen die zijn gezet en de zoektocht van het kernteam.

Interview Frank van der Valk

Organisatiegraad Paramedische Zorg

Vanuit het landelijke programma ‘Organisatiegraad Paramedische Zorg’ begeleidt Robuust zes regio’s in Zuid-Nederland bij de totstandkoming van een paramedisch platform. Wil je meer weten over de paramedische platforms in Nederland of het landelijke programma? Neem dan contact met ons op of lees hier meer.

 

Paramedici in Noordelijke Maasvallei, Oss en Uden: “Eerst een goed verhaal en daarna samen de hort op.”