Welke rol heeft een zorggroep bij praktijkovername van huisartsen?

23 februari 2022

Het tekort aan medewerkers voor een huisartsenpraktijk groeit. Het tekort aan huisartsen die een praktijk willen starten of overnemen groeit nog harder. Niet zelden leidt dit tot schrijnende problemen bij zowel huisartsen als patiënten. Inmiddels zijn er diverse initiatieven en manieren in ons land ontwikkeld die dit probleem aanpakken. De rol van een zorggroep* varieert daarbij. Hieronder vind je het overzicht dat we maakten naar aanleiding van de vraag die we kregen van een zorggroep: ‘Wat is de mogelijke rol van een zorggroep bij het vraagstuk over praktijkovername van huisartsen’? Dit is een ‘levend document’ wat wil zeggen dat we graag ervaringen van anderen hierin opnemen.

Heb je een ervaring die anderen kan inspireren en die een mooie aanvulling is? Neem dan contact op met Franca van Rosmalen via f.van.rosmalen@rosrobuust.nl.

Document: Praktijkopvolging huisartsen
& de rol van de zorggroep


*Zorggroepen zijn organisaties (van overwegend eerstelijns zorgaanbieders veelal huisartsen) die met zorgverzekeraars contracten sluiten om de chronische zorg in een bepaalde regio te coördineren en uit te voeren met als doelstelling de kwaliteit van zorg te verbeteren.

 

 

 

 

Welke rol heeft een zorggroep bij praktijkovername van huisartsen?