Hoi, ik ben Pepijn

 

“Ik geniet van de dynamiek die mijn werk voor Robuust met zich meebrengt. Iedere regio is anders, iedere organisatie is anders, net als de mensen waarmee we werken. Ik vind het echt heel leuk om op alle niveaus bezig te zijn: de mensen waar het om moet gaan, de professionals op de werkvloer die vaak ver voorop lopen en wel weten hoe ze anders willen en kunnen werken, de managers die anders werken moeten faciliteren en de bestuurders die rol en richting van hun organisatie opnieuw moeten bekijken. Als adviseur is het mijn taak om dit proces aan te jagen en te begeleiden. Dat betekent uit de pas durven te lopen en kritische vragen te stellen. We stimuleren innovatie zonder oplossingen aan te dragen. Die moeten van de zorgpartners zelf komen. Zij moeten ze immers ook waarmaken in de praktijk. Niet voor even, maar voor lange tijd.”

“Robuust is een organisatie met een hoog kennisniveau die veel investeert in onze persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het is heel fijn dat iedereen royaal bereid is kennis en ervaring te delen en elkaar te helpen. We leren veel van elkaar en krijgen alle ruimte om in de regio’s zaken te verkennen, ontdekken en ontwikkelen. Die vrije rol past goed bij me. Dan ben ik op mijn best.”

“Als Robuust hebben we al mooie resultaten behaald voor de gezondheidszorg, bijvoorbeeld in Proeftuin Ruwaard en het Anders Beter-project Gewenste Zorg in de laatste levensfase waarmee we de VBHC excellence-prijs hebben gewonnen. Bij Robuust kan ik betekenisvol werk doen. Nog meer nu de aandacht van alle organisaties en domeinen steeds meer komt te liggen op preventie. Preventief werken maakt het effect van wat we samen kunnen bereiken veel groter. Zeker ook omdat we niet vertrekken na een gedane klus, we blijven actief in de verschillende regio’s in Zuid-Nederland. Wat we doen is dus duurzaam. Dat vind ik belangrijk.”