Wij zijn op zoek naar een enthousiaste

Programmamanager  

32 - 36 uur

voor een betere zorg in Zuid-Nederland

Ben jij een verbinder en heb je affiniteit met de zorg? Krijg jij inwoners, bestuurders en professionals in beweging om samen te werken aan betere zorg? En wil jij een rol spelen bij de uitvoering van het Integraal Zorgakkoord (IZA)? Ben je enthousiast en weet je te inspireren en activeren zodat er mooie regionale samenwerkingen ontstaan? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou.

Wat ga je doen?

Je werkt met bestuurders, managers, professionals van regionale organisaties in zorg en welzijn, gemeenten, zorgverzekeraars en met inwoners en patiënten. Je verkent de behoefte die er is, legt contacten, doet voorstellen en regisseert het proces van samenwerking. Afhankelijk van de vraag werk je vanuit een programmatische aanpak of als netwerkregisseur of procesconsultant. Als veranderaar maar ook als netwerker en adviseur faciliteer je samenwerkende organisaties om hun weg te vinden in complexe vraagstukken. Daarbij neem je de leiding en verantwoordelijkheid voor het (proces)resultaat. Je werkt samen met andere programmamanagers, kennis- en communicatiemanagers van Robuust en met professionals in de regio.

Wat doet Robuust?

Robuust begeleidt en ondersteunt al meer dan vijftien jaar organisaties, professionals en hun netwerk in zorg en welzijn bij hun samenwerkingsvraagstukken en veranderopgaven. Dit kan in een programma, netwerk- of ander samenwerkingsverband zijn.
We zijn een deskundig, ervaren en informeel team dat met veel bevlogenheid werkt aan onze maatschappelijke veranderopdracht: een krachtige eerstelijnszorg voor de inwoner die kwalitatief hoogwaardig, betaalbaar en bereikbaar is. Om die zorg voor de inwoner te verbeteren, is het van belang dat we domeinoverstijgend samenwerken; dus niet alleen binnen de eerste lijn, maar ook daarbuiten met het sociale domein, tweede lijn, overheden, zorgverzekeraars en het bedrijfsleven. Hier vind je meer over onze werkzaamheden.
Robuust is een regionale ondersteuningsstructuur (ROS) en maakt onderdeel uit van een landelijk dekkend ROS-netwerk. Wij richten ons op Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en een deel van Gelderland. 

Wat verwachten we van jou?

  • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring in (zorg)vernieuwing, veranderkunde, complex programma/projectmanagement en samenwerkingsvraagstukken in netwerken.
  • Je bezit bestuurlijke sensitiviteit en kunt je inleven in professionals, inwoners en de context van vraagstukken.
  • Je houdt overzicht op het totale proces van programma- of netwerkmanagement en procesbegeleiding: je verkent de behoeften van opdrachtgevers, analyseert het vraagstuk en vertaalt deze door naar een passende offerte.
  • Je implementeert en begeleidt de uitvoering en stuurt bij op het opdrachtbudget.
  • Je creëert ruimte om tot verandering te komen, intervenieert in groepsprocessen en maakt gebruik van lerend werken.
  • Je bent stevig, neemt regie en bent tegelijkertijd verbindend in je stijl van aansturing.
  • Kennis van en ervaring in de zorg/sociaal domein is een pré (bijv. ziekenhuizen-, huisartsenzorg, jeugdzorg).
  • Je hebt een ondernemende instelling en bent proactief in het onderhouden van contacten en het uitbouwen van relaties. 

Wat bieden wij?

Een afwisselende baan in een dynamisch speelveld bij een informele, innoverende organisatie. Er is veel aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid. Robuust kent een eigen marktconforme arbeidsvoorwaardenregeling en volgt op onderdelen de CAO Huisartsenzorg. Je krijgt een aanstelling voor een periode van (in eerste instantie) een jaar. Bij goed functioneren is er zicht op een vast contract. Het maximumsalaris is € 6.215,24 per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van relevante ervaring. Robuust werkt vanuit het ‘nieuwe werken’ wat je volop mogelijkheden biedt om tijd- en plaats onafhankelijk te werken.

Enthousiast geworden?

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan gerust contact op met Patrick Ernst (T 06 28 77 02 93).

Stuur je sollicitatiebrief en CV naar Robuust via het formulier aan de rechterzijde of via info@rosrobuust.nl.

Een casusbespreking kan onderdeel uitmaken van de procedure. Daarnaast vragen we tijdens de procedure referenties op.

Externe werving naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Delen wel!

 

 

 
 
 
 
 
 
 
Sollicitatie