“Veel zin om nu met mijn subsidie-aanvraag aan de slag te gaan”

26 april 2021

“Veel zin om nu met mijn subsidie-aanvraag aan de slag te gaan”

Er heerste enthousiasme na de online workshop over hoe je een goede aanvraag doet voor de VEZN subsidie. De deelnemers op 24 februari ontvingen zowel tips als handvatten en gingen met elkaar in gesprek over hun eigen aanvraag. “Door met anderen over mijn project te praten kom ik tot een goede aanscherping van mijn idee,” zei een deelnemer aan het eind.

Heb jij (of jouw (zorg-)organisatie) ook een plan of idee of zoek je naar financiering voor een project dat de eerste lijn in Zuid-Nederland kan versterken? Misschien kan de VEZN- subsidie hieraan een bijdrage leveren. Deze is bedoeld om innovaties en multidisciplinaire samenwerking tussen en met de eerstelijns professionals en -organisaties te stimuleren. Wij helpen je graag met de aanvraag hiervan zodat jouw project echt een kans van slagen krijgt. Interesse? Op woensdag 16 juni vindt de volgende gratis workshop ‘Succesvolle VEZN-subsidieaanvraag schrijven’ weer plaats. Schrijf je gauw in!

Mooie initiatieven stimuleren

Het doel van deze subsidie is het faciliteren van initiatieven in de eerste lijn om de zorg nu en in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Het gaat vaak om projecten die te maken hebben met persoonsgerichte zorg, verplaatsen, vervangen of voorkomen van zorg, stimuleren van zelfmanagement, wijkgerichte samenwerking of het implementeren van best practices.

Hulp bij jouw aanvraag 

Hoe zorg je er nou voor dat jouw VEZN-subsidieaanvraag van begin tot eind klopt? Dat hij voldoet aan alle eisen van de subsidieverstrekker? Waar moet je dan op letten en hoe pak je dat aan? In onze workshop ‘Succesvolle VEZN subsidieaanvraag schrijven’ krijg je concrete handvatten en loop je met een goede basis de deur uit om jouw subsidieaanvraag te kunnen doen. Je gaat namelijk met je eigen plan of idee aan de slag. Op onze website vind je hierover meer informatie. 

Herkomst VEZN

Sinds 2005 zijn de zorgverzekeraars verantwoordelijk voor de inzet van zogenaamde ‘eerstelijns ondersteuningsgelden’. In Zuid-Nederland werken CZ en VGZ samen om dit geld op een goede manier in te zetten. Het wordt namens álle zorgverzekeraars ingezet; het komt dus niet alleen ten goede aan eigen verzekerden, maar aan alle inwoners van een regio. 

Meer informatie

Publicatiedatum: 16 maart 2021

“Veel zin om nu met mijn subsidie-aanvraag aan de slag te gaan”