Workshop 'Succesvolle VEZN subsidieaanvraag schrijven'

VEZN (Versterking Eerstelijn Zuid-Nederland) is een subsidie van CZ en VGZ die eerstelijnszorgorganisaties kunnen aanvragen voor innovatieve projecten die de eerstelijnszorg versterken. Onder andere voor projecten die multidisciplinaire samenwerkingen in de eerstelijnszorg stimuleren.

Heb jij een goed projectidee waarmee jij (samen met andere organisaties) bijdraagt aan hoogwaardige, toegankelijke en betaalbare zorg? Oftewel (Zinnige) Zorg op de juiste plek. Dan kom je wellicht voor de VEZN subsidie in aanmerking.

  • Maar hoe schrijf je een goede subsidieaanvraag?
  • Hoe zorg je er voor dat de aanvraag van begin tot eind klopt?
  • Dat hij voldoet aan alle eisen van de subsidieverstrekker?
  • Waar moet je dan op letten en hoe pak je dat aan?

In de workshop ‘Succesvolle VEZN subsidieaanvraag schrijven’ krijg je concrete handvatten en loop je met een goede basis de deur uit om jouw subsidieaanvraag te kunnen doen. 

Lees hier meer over de VEZN subsidie en welke projecten in aanmerking hiervoor komen.

"Bij het aanvraagtraject van de VEZN-subsidie voor ons project  heeft de begeleiding van Robuust goed geholpen. De aanvraag heeft  geleid tot toekenning van de subsidie. De samenwerking was heel constructief. Dankzij het uitgebreide Robuustnetwerk hebben we ook belangrijke partners kunnen betrekken. mede met inzet van Robuust staat een gedegen project in de steigers met alle kans van slagen !"

Paul Kil, Medisch directeur Diagnovum

Opbouw workshop

Tijdens de workshop ga je op een interactieve manier aan de slag met jouw eigen subsidieaanvraag en die van andere deelnemers. We starten vanuit de impact: wat wil je bereiken, voor wie, waarom en hoe wordt dat zichtbaar? Je krijgt achtergrondinformatie over de manier waarop subsidieverstrekkers te werk gaan en wat zij belangrijk vinden. Zo kun je uitzoeken hoe jouw eigen belang samenvalt met dat van de subsidieverstrekker. Ook krijg je check- en evaluatievragen aangereikt die je kunt gebruiken wanneer je jouw informatie op papier hebt gezet. Met als uiteindelijk doel om jouw verhaal zo te vertalen, dat de subsidieverstrekker leest wat jij wíl dat hij leest. De workshop geeft je daarnaast een indruk van wat er van jou wordt verwacht, nadat je subsidieaanvraag is goedgekeurd.

Voor wie?

De workshop is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in een eerstelijnszorgorganisatie in Zuid-Nederland (werkgebied Robuust: Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en een klein deel van de provincie Gelderland) en een projectidee hebben waarmee ze in aanmerking komen voor de VEZN subsidie. Of je nu al een heel concreet idee hebt dat je goed op papier wilt zetten of eerste denklijnen die je verder wilt bijschaven en toetsen. We helpen je graag verder.

Datum

De workshops staan gepland op:

  • 10 februari 2022 van 13.30 – 16.30
  • 2 juni 2022 van 13.30 – 16.30
  • 6 oktober 2022 van 13.30 – 16.30

Je kunt je tot een dag van te voren aanmelden via het formulier aan de bovenkant van deze pagina (rechterkolom).

Kosten

Uiterlijk drie weken van te voren bepalen we of de workshop, in verband met de coronamaatregelen, fysiek of online plaatsvindt. De fysieke workshop vindt plaats op het kantoor van Robuust, Lichttoren 32 (IGLUU), Eindhoven. De online workshop geven we via ZOOM/MS Teams.

Locatie

Normaal gesproken vindt de workshop plaats op het kantoor van Robuust, Lichttoren 32 (IGLUU), Eindhoven. Tijdens de coronacrisis wordt hij online gegeven via een ZOOM- bijeenkomst.

Praktische informatie

Er kunnen maximaal 20 personen per workshop deelnemen. Wanneer de groep vol is krijg je van ons een uitnodiging om deel te nemen aan de volgende cursusdag.


Ingangseis
De eerste contouren (het idee) van jouw projectvoorstel heb je uitgewerkt op maximaal 1 A4tje. Drie weken voor de bijeenkomst ontvang je van ons een format hiervoor. De uitwerking neem je ook mee naar de workshop. Het is de bedoeling dat deelnemers onderling de projecten ‘reviewen’.

 

We zien je aanmelding graag tegemoet!

Aanmeldformulier