Riky de Veth

Riky de Veth

kennismanager

- nieuwsgierig - vernieuwer - verbinder -

“Als mensen me vragen wat ik precies doe in mijn werk, neem ik ze mee in de Reis van de Patiënt. Een lange, soms oncomfortabele reis met de patiënt in de hoofdrol en met mezelf in een dubbelrol: de ene keer als reisleider, de andere keer als verslaggever.

Als reisleider gids ik de zorgprofessional over de hobbels in de sterk gefragmenteerde zorgwereld. Het doel is dat ze zelf de weg leren kennen. Zodra ik in de rol van verslaggever zit, maak ik de Reis van de Patiënt zichtbaar voor de wereld. Ik deel zijn ervaringen, want kennis delen zet een groeiproces in gang en daarmee geef je vooruitgang de ruimte. Dit is precies waarin we uitblinken bij Robuust. Wij scheppen ruimte voor groei en ontwikkeling. Dat doen we als collega’s onder elkaar en met alle relevante partijen die betrokken zijn bij knelpunten in de samenwerking.

Buiten mijn werk kan ik mijn faciliterende rol maar moeilijk loslaten. Ik ben voorzitter bij natuurvereniging IVN-Oirschot en zit in het bestuur van de Landcoöperatie Dal van de Kleine Beerze. Deze coöperatie kun je vergelijken met een Robuust-programma maar dan in de driehoek: boerenleven, burger en natuur. Een wereld die op veel vlakken net zo versnipperd is als de gezondheidszorg. Dus ja, ook daar is behoefte aan een nieuwsgierige reisleider en iemand die partijen met elkaar verbindt.”