Regio neemt regie over van Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg

18 maart 2024

Met veel inzet en plezier heeft Robuust in de afgelopen drie jaar gewerkt aan het ketenzorgtraject Kansrijke Start in de regio Noord- en Midden-Limburg. Samen met veel partijen uit het sociaal en medisch domein uit de regio zoals medisch specialisten, verloskundigen, maatschappelijk werk en gezinscoaches is het gelukt om een duurzame coalitie te bouwen die bijdraagt aan een goede start voor alle kinderen in deze regio. Het begin van dit jaar was daarom een mooi moment om de regie van het programma over te dragen naar daar waar het hoort: de regio zelf.

Ellen-Jeuken.jpgVanaf 1 januari 2024 is Ellen Jeuken vanuit de GGD aangesteld als programmaregisseur waarin zij wordt ondersteund door medewerkers voor communicatie en onderzoek. Ellen: “Ik vind dit een super leuke rol, het is heel intensief maar erg leuk om te doen. We hebben inmiddels een jaarplan opgesteld dat geaccordeerd is en waaraan alle 14 gemeenten hun commitment hebben gegeven. Ik heb al op twee grote lokale coalitie bijeenkomsten een bijdrage mogen leveren (Roermond en Weert-Nederweert-Leudal-combi) waar ik convenantpartners heb gesproken. Met hen heb ik gesproken over wat de regionale coalitie voor hen kan betekenen. Er is veel reuring op veel fronten, veel positieve flow, althans zo voel ik het.”

Leren van ervaringen

In de jaren waarin Robuust de regio heeft begeleid is veel kennis opgedaan die inspirerend kan zijn voor andere gemeenten en regio’s. Deze ervaringen worden opgetekend in een inspiratiedocument en wordt in het voorjaar van 2024 gedeeld via onze website, Linkedin en onze nieuwsbrief. Wij wensen Ellen veel succes met dit mooie traject!

Wil je meer informatie?

Ellen Jeuken, programmaregisseur KSNML vanaf 2024
E.jeuken@vrln.nl ; T 06 41688426,
Jurjen Scharten, programmamanager KSNML 2020-2023
J.Scharten@rosrobuust.nl T 0683979218;

Lees hier het jaarplan Kansrijke Start NML 2024.
Volg Kansrijke Start NML op Linkedin

Regio neemt regie over van Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg