Elly Van der Wijk

Elly Van der Wijk

programmamanager

Betrokken – pragmatisch – resultaatgericht

De zorg kent in de praktijk veel betrokken partijen en onderlinge verbanden. En dat maakt het tot een complex en soms onoverzichtelijk systeem. Een systeem dat iedereen in de samenleving in meer of mindere mate raakt. Nu, maar zeker in de nabije toekomst waarin de zorg (en de gehele samenleving) voor grote uitdagingen komt te staan.

Complexiteit is iets waar ik van hou: puzzelen, kleine stapjes maken, zaken anders bekijken. Maar ook: in beweging zetten, resultaten boeken, hoe klein dan ook. Daarbij verhoud ik me gemakkelijk tot iedereen binnen een organisatie en maak ik graag de verbinding tussen verschillende organisaties en disciplines.

Het perspectief van de patiënt/bewoner/cliënt én dat van de zorgverlener staat daarbij centraal. Wat kunnen zij zelf? Preventief en tijdens zorg? Hoe zien zij hun eigen zorg, hoe ervaren zij die? En wat kan er beter? 

Als maatschappelijk betrokken professional die houdt van complexiteit zit ik bij Robuust dan ook op de juiste plek. Ik zet me graag in voor een betere zorg door te kijken naar wat er wél kan. En dat doe ik met enige humor, pragmatisme en optimisme.

Met als leidraad de uitspraak waar Obama ooit groot mee is geworden: yes we can.