Rienk Overdiep

Rienk Overdiep

programmamanager

- vertrouwen - verbinden - pionieren -

“Ik word regelmatig gebeld met de verzuchting: ”We zijn er van overtuigd dat we moeten samenwerken en we zijn er al lang over aan het praten, maar we komen niet verder. Wil je ons daarbij helpen?”

Met dit soort vragen ga ik heel graag aan de slag. Samen met bevlogen en gemotiveerde mensen zoeken naar de beste manier om de samenwerking vorm te geven. De vraagstukken in de verschillende regio’s zijn vaak gelijk, maar de oplossingen kunnen heel verschillend zijn. Door te beginnen met een stevige ambitie en vaststellen van gedeelde waarden, leggen we eerst een robuust fundament onder de samenwerking. Dit gaat vaak heel goed. De samenwerking echt concreet maken is vaak moeilijker. Dan komt op tafel wat niet onderhandelbaar is, welke belangen conflicteren en wie mogelijk autonomie verliest.

Dan is het belangrijk om waardevrij en open met elkaar te praten waardoor er meestal wel ruimte ontstaat om verschillen constructief te bespreken en juist te gebruiken om de samenwerking beter te maken. De vergelijking met mijn muzikale hobby gaat hier goed op: Als muzikant is het de kunst je eigen geluid goed te laten horen, maar óók om het geheel, samen met de andere muzikanten, goed te laten klinken. Het geheel is dan meer dan de som der delen. Dit proces ondersteunen en begeleiden op weg naar een goed gezamenlijk resultaat, daar doe ik het voor.”

Neem contact met mij op

06 22 23 25 47
r.overdiep@rosrobuust.nl


Ik ben betrokken bij

  • Huisartsen in beweging

Als muzikant is het de kunst je eigen geluid goed te laten horen, maar óók om het geheel, samen met de andere muzikanten, goed te laten klinken.